1.7.2017

Metsän kukkakimppu

 

Poimin rehevästä jokirantametsästä kukkakimppuuni seuraavat kaunottaret:

28. kukkani on kielo:


29. kukkani on ketunleipä:


30. kukkani on oravanmarja:


31. kukkani on pihlajankukka:


32. kukkani on ketohärkki:

 

33. kukkani on ruohokanukka:

 

34. kukkani on kangasmaitikka:


Vihreän metsän elähdyttämä 
Vanha rouva,
joka lausuu lopuksi Risto Rasan runon:

Metsän seinä
on vain vihreä ovi
josta valo
ohjaa ystäväänsä.

 

10 kommenttia:

 1. Nyt taisi mennä sudenmarjan lajimääritys pieleen, minusta näyttäisi metsätähdeltä. Katsohan nuppuja, taitavat valkoisia olla, kun sudenmarja on kohta jo kukkinut hassun, keltamustan kukkansa kanssa. Myös lehdet ovat erilaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooooh, hassua, keltamustaa kukkasta pitää siis vielä käydä etsimässä ;) Otin kuvankin pois, jottei minua polteta roviolla luonnon monimuotoisuuden vääristelystä - Oulussa kun tiettävästi ainakin kaksi noitaa on saanut polttotuomion...

   Poista
  2. Ei se onneksi vakavaa ole! :) Sudenmarja on hyvin rehevien, vähintään lehtomaisten kankaiden tai ruohoisten (ei kovin märkien) korpien kasvi. Jokivarsilta lähtisin ensin etsimään.

   Poista
 2. Kainuussa ruohokanukkaa kutsuttiin sianmarjaksi. Penskana nakkelimme niillä toisiamme. Muistaakseni niistä tuli aika sotkuiset vaatteet. Sananparsikin sianmarjoista oli: "Äkäne ku sianmarjapieru." Varmaan ihminen oli silloin tosi äkänen.
  Vihreä metsä hellii ihmisen mieltä, rauhoittaa sielua ja virkistää kehoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KUn minä muutin etelästä tänne Pohjois-Pohjanmaalle, en ollut ikänäni nähnyt ruohokanukkaa! Se on minusta kaunis kasvi sekä kukassa että marjassa. Täytyypä kokeilla sen nakkelemista. Onnistuisikohan sen puhaltaminen?

   Poista
  2. Ruohokanukan marja on muistaakseni aika pehmyt, siksi sillä sai kaverin sotketuksi hyvin. Puhaltamiseen käytimme pihlajanmarjan raakileita. Tekivät tosi kipeää osuessaan.

   Poista
  3. Kun oikein voimalla pläjäyttää, niin kuuluu vaan MEGAPLÄTS ja koko kaveri on punaisenaan!

   Poista
 3. Susta tulee kävelevä kasvisto-opas - sopii kyllä oheisopastukseen siihen pääopastukseen :)
  Kyllä mettästä vaan löytyy - ihan vaikka ja mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi hesalaista sihteerikköryhmä ihmettelivät puistossa kasvavaa eksoottista kasvia, mihin minä: "Oikealla näemme puna-ailakkia pälä pälä... ja vasemmalla on niittyleinikki, jolla uskotaan olevan erityisiä voimia pälä pälä..." Tämä kukkahaaste tuli NIIN tarpeeseen!

   Poista
 4. Kyllä metsäkukatkin ovat todella kauniita. Kielo yksi kauneimmista. Mä olen väkertäjän kanssa samaa mieltä,sulle lisääntyy opastyö.

  VastaaPoista