1.2.2017

Lemmikinsininen helmikuu


Vuosi väriterapiaa -haasteen helmikuun väriksi valikoin lemmikinsinisen siitä yksinkertaisesta syystä, että helmikuussa maailmani on lemmikinsininen - aivan kuten minut 27 vuotta sitten hurmanneet lemmikkisilmät. Siitä lähtien olen yhdistänyt lemmikinsinisen värin luotettavuuteen, uskollisuuteen, lempeyteen ja järkähtämättömyyteen. Kaikki muu voi maailmassani mennä mullinmallin, mutta lemmikinsininen väri luo siihen turvaa, jatkuvuutta ja hellyyttä. Ilman lemmikkejäni olisin hukassa.


Lemmikinsinistä väriä löytyy maasta ja merestä, taivaasta ja jokien pinnasta. Jää hohtaa kylmällä ilmalla lemmikinsinisenä. Vesi välkkyy auringossa sinisenä, joskus se väreilee, joskus lepää rasvatyvenenä sinenä. Oletko huomannut, että kalan suomuissa välkkyy lemmikinsini samoin kuin maantien pinnassa kuumalla ja kuivalla kesäilmalla?


Oma lemmikkini sai lemmikinsinisen kaulurin. Ohje löytyi netistä, puikot olivat 3,5 ja Nallea kului 100 gramman verran. Nyt on Vanhalle herralla kaula ja ylävartalo lämpimässä, kun hän kumartelee avannon äärellä vetämässä sinisenä välkkyviä kaloja siniselle jäänpinnalle.


Joskus jää on pelkkää harmaata jäälakeutta. Mutta onneksi aurinko heilauttaa taikasauvaansa näin kevättalvella ja muuttaa harmauden sinisyydeksi ja punaisuudeksi:


Sillä tarvitseehan lemmikin vaimokin oman kaulurin. Se taas onkin väreiltään jotain muuta kuin rauhallinen ja lempeä sininen. Se on rauhaton ja äkkipikainen, tuittupäinen ja hehkuva, tulikivenkatkuinen ja tulipalonkarvainen...

Lemmikinsininen ja porkkananpunainen täydentävät toisiaan. Sen vain halusin sanoa 27 vuoden kokemuksella 😍

Vanha rouva

14 kommenttia:

 1. No nyt sai Vanha herrakin kaulurin! (: Kauniita ja lämpinän näköisiä molemmat,ja ihana postaus. Sai hyvälle mielelle! <3 Min veljellä, jolle sen harmaan kaulurin tein, on muuten just semmoset lemmikinsiniset silmät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikkisilmät, aah! Ja sun idea kaulurista sai erittäin kiitettävän vastaanoton täällä päässä.

   Poista
 2. Lemmikinsininen on kyllä kaunis väri ja räiskyvänporkkananpunainen värihän täydentää tyynensinistä sävyä paremmin kuin hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks vaan: kun rouva rähisee, herra vetäytyy töllön ääreen...

   Poista
 3. Hienot kaulurit on valmistuneet molemmille. Mutta ne silmät,ne kuule pitää olla tummat! Niin sanon minä 46v kokemuksella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä kuule sää ne suklaasilmät hyvänäs, mää en lemmikkejäni vaihda!

   Poista
 4. Eivät värit hehku, jos vierellä ei ole vastaväriä. Näin on meilläkin. Vuosi vuodelta arvostan sinistä yhä enemmän.
  Kaulurissa on hyvä malli. Lämmittää haritoitakin, eikä puhuri pääse niskasta takin alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä malli on. Ei mene rullalle eikä ruttuun, kun on tarpeeksi pituutta ja laajuutta.

   Poista
 5. Sitähän se kaikki on :)

  VastaaPoista
 6. Kaunista.....ensimmäinen kuva sarja on kyllä puhutteleva...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin harmaata, ettei sinisistä hetkistä tietoakaan.

   Poista
 7. Hehee taistaisi minulle ja Ukko K:lle sopia ihan samat värit;D
  Huomasin eilen pilkillä istuessani, että pitää minunkin jossain välissä neuloa kauluri kun kaulaliina on inhottavan paksu...

  VastaaPoista
 8. Tuollaisen kaulurin minäkin tarvitsen :)

  VastaaPoista