8.8.2016

Perhosen keveys

Keveä perhonen liihotteli ympärilläni, kun sunnuntai-iltana istuin kasvimaan reunassa.

Annoin ajan kulua. Katselin ja kuuntelin. Haistelin ja maistelin.

Puutarha on kukkeimmillaan. Pensaat notkuvat marjoja, pelto antaa pottuja ja kasvilavat aarteita.

Ihastelin kasvien muotoja, värejä ja moninaisia kasvutapoja.

Pottu kätketään maahan ja pimeyden turvin se pyöristyy omia aikojaan. Helakanvihreä salaatti kihartuu kerälle. Tomaatti vihertää ja punertaa. Papu ihastuttaa läpikuultavilla lehdillään. Korianteri levittää tuoksuaan. Krassi ryömii ja kiipeilee.


   

  

Kukkamailla on menossa kiihkeä kukinta. Osa kukista tekee jo siemeniä, osa keimailee tuulessa ja osa vasta aloittelee ilahduttamistaan. Perennoja on jaettu ja siirretty, osaa odottaa sama käsittely vasta keväällä. Katso kauneutta!

 

 


Muistan kehäkukat jo lapsuudestani, kun mummun kanssa keräsimme kehäkukkien siemenet talteen. Kuunsirpeiksi mummu siemeniä nimitti. Ne pantiin visusti talteen ruskeaan paperipussiin odottamaan seuraavaa kesää. 


Sain malvan siemeniä Vanhan herran ystävältä. Kaksi vuotta malva on tuumailleet omiaan, mutta tänä kesänä se riehaantui isoksi pehkoksi, joka kurkottelee taivaille ja melkein peittoaa nauhukset pituudessa ja koreilussa. 


Iltasella on aika rauhoittua ja kiittää lahjaksi saadusta päivästä.
Minua on siunattu muutamalla ihmisellä, jotka ovat kulkeneet rinnallani monta vuosikymmentä. 
Heitä ajattelen lämmöllä ja kiitollisuudella. 

Vanha rouva

10 kommenttia:

 1. Ihanaa loppukesän loistoa sinulla siellä. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Rakastan sykyn rehevyyttä ja värikylläisyyttä.

   Poista
 2. Just tuon samaisen perhosen näin puutarhani kukkasessa. Minun puutarhani on parempi kuin viimekesänä ja luulenpa,että se isännän tuoma lantakuorma on tehonnut:D Muistatkos kuinka suuri kuorma:)

  VastaaPoista
 3. Sitä se kesä on,kauniita kukkia,ihania tuoksuja,maittavia marjoja ja vihanneksia.Kauniita nuo meren (varmaankin) muokkaamat,sileät kivet?Noista sais hyvin tehtyä virkattuja kiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivet ovat Jäämeren ja muiden maailman merien hiomia. Katsopa Matkaustus-osiosta Lapin juttujani...

   Poista
 4. Sun hyötypuutarhassa onkin runsaasti kaikkea! Kukkapenkit ovat nyt rehevimmillään. Minäkin silmäilin tänään puutarhaa ja kyllä siellä vielä kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens kesänä pitää rekkoolia lannoittaa ikein kunnolla, nyt on mennyt pelkällä ilmalannoituksella, kun olen puhunut urakalla p-kaa.

   Poista
 5. Voi miten kaunista ja rehevää Teillä onkaan! Ihania kukkijoita, kaunis valo...hyvää tulvillaan! Neitoperhojen tanssin aika on juuri nyt, sait siis kutsun tanssiin sen kanssa, minuakin se houkutteli...vietteli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa Vanha herra huomasi perhoset - yleensä se ei niin hempeile.

   Poista