5.7.2016

Sadepäivän pikkupuuhia

Sadepäivälle pitää keksiä muuta puuhaa, kun ulos kaatosateeseen ei viitsi lähteä kukkapenkkejä nuuskimaan.

Kapusin ullakolle ja kaivoin naftaliinista puiset pökyläni. Pökylöillä tarkoitan sorvattuja lampunjalkoja, joista Vanha herra on nikkaroinut kynttilänjalkoja. Minä olen ne maalannut ja hionut kulahtaneiksi.

Pystytin kynttilänjalka-arsenaalini sohvan nurkkaan ja kaivoin kaapista iloisen värisiä kynttilöitä pökylöitten nokkaan. Sytytän kynttilät sateen, salamoitten ja ukkosen kunniaksi tänä iltana. Syön kakkua ja luen kirjaa.

Levitin juhlan kunniaksi myös tuukin kammarin pöydälle. Jugend-kukkasia, itse kirjottuja. Sateen tauotessa hetkeksi juoksin rantatielle ja keräsin kimpullisen kesäkukkia - ziljoona verenhimoista hyttystä helmoissani.


Sade jatkoi lutuuttamistaan. Jotain tehdäkseni hypistelin ruskeista suodatinpusseista kranssin. Jemmasta kaivoin joutilaita fasaaninsulkia ja pätkän verkkokangasta. Tämmöisen turhakkeen sain aikaiseksi:


Nyt menen kaivamaan sen kirjan esille. Ja kakkua kanssa. Moikka!

Vanha rouva

15 kommenttia:

 1. Nuo pökylät on hienoja kynttilöineen,mutta ei sitä maalia pidä hinkata kuluneeksi... kauniita Jugend-kukkia on liinassasi. Niin hurmaava granssi taas. Sä olet oikein erikoistunut kransseihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HInkkaanpas, ähäkutti. Niin ne on vähän samaa paria talon emänän kanssa.

   Poista
 2. Oliko teillä siis ukkosjuhlat ja sadetanssit? Noista kynttilänjaloista tykkään ja herkullisen väriset kynttilät kerrassaan! Ja luonnonkukkia! Onneksi verenhimoiset itikat eivät sinua siellä ulkona syöneet. Vai sataa ja ukkostaa, sopiva keli kakulle ja kirjalle, uuden kirjan minäkin hain hyllystä, lukemattoman, niitä onkin tuolla muutama odottelemassa. Sade alkoi meilläkin taas, poutaa kaivattaisiin että heinät kuivuisivat seipäillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, jos menisinkin kaatosateeseen ilman rihmankiertämää?! Itikat tulisi syötettyä ja saisin ilmaisen suihkun. Hmm.

   Poista
 3. Kaunis "turhake" ;) Nyt saakin varmaan koko viikon tehdä sisähommia, sen jälkeen tuntuukin mukavalta taas kesäiset hikiset päivät .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh sisähommia... en kyllä ala kaappeja pesemään, EN!

   Poista
 4. Ihastuinpa kovin tuohon kynttiläasetelmaasi, ihanat värit! Ja kyllä on kauniisti kirjottu liina. (: Mieki oon joskus kokeillut moista ja osasinkin mutta se jäi. Aloitin turhan isolla työllä, niin ei siitä koskaan ole valmista tullut, kun tylsistyin. Joskus voisi sitäkin taas yrittää. Mutta sadepäivä kerrallaan, tekemistä riittää kyllä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kirjoja iso pino nokan alle, niin jo kuluu aika ja tulee hyvä mieli.

   Poista
 5. Hieno on turhake, tuota ei voi varmaan ulko-oveen laittaa, kun on linnut sulkien kimpussa :) Nyt pitääkin kaivella enempikin noita jemmoja tai ottaa paksu kirja luettavaksi, kun on sadetta luvattu ainakin viikoksi etiäpäin. Mulla meni eilinen, kun laitoin valokuvia tilaukseen. Kaikkea mahdollista täytyy keksiä, ettei tarvitse siivota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta - kaapit odottavat siivoojaansa, mutta kummasti sitä muuta puuhaa pukkaa nurkista esiin...

   Poista
 6. Voi upeus jälleen, tuo kynttiläasetelma on vaan niin ihana.. turhakkeesta puhumattakaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkii! Vanha herra vähän mullisteli, kun pistin kynttilät kehiin, mutta lopetti, kun iltasella sytytin kynttilät ukkosen ulkona riehuessa ja vettä maahan viskoessa.

   Poista
 7. Niin, se sama saderintama on vissisti riesana meillä molemmilla :(
  Mutta hyvin olet hyödyntänyt taas hetkesi. Mulla mitään tuollaisia ole nurkissa - sorvattuja jalkoja summuuta kivaa. Pajakin on niin sekaisin, että jopa mieshenkilö kysyi multa hukassa olevia...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorvattuja jalkoja ei ole, mitä???

   Poista
 8. Kyllä sinä osaat tehdä kauniita kransseja,voi kun itellä riittäs aikaa tehä samanlainen.
  T.Tytti

  VastaaPoista