26.3.2016

Käpäläkarnevaalit

Ensin syötiin jättirasiallinen suklaakonvehteja. Rasiasta löytyi iso ja kahiseva kennopaperisuojus. Siitä piti tehdä jotain.

Kaulin muovailumassasta ison levyn. Levystä painelin jänöjusseja. Ne kuivuivat saunan lauteilla yön ylitse. Sitten kaivelin jemmastani pellavaista pitsinauhaa ja mustaa silkkinauhaa.

Liimasin nauhat päällekkäin kennopaperin toiseen laitan. Pupujussit pääsivät loikkimaan toiseen laitaan valkean organzarusettinsa kanssa.

 

Aamulla katselin pihamaalle. Siellä oli ollut kunnon jänöjussikarnevaalit. Käpälänjälkiä koko kartano täynnänsä. Ei kait siis ihme, jos jänöjussit vähän riehaantuivat täällä sisälläkin... Jäniksiä roikkui karamellikuppien päällä. Niitä oli sikinsokin joka paikassa limittäin ja lomittain pääsiäismunien seassa.


Niiden taiturimaiseen kiipeilyintoon on syypää Tanni, joka antoi maanmainion vinkin: liimaa jussin taakse pyykkipoika ja niin jussin voi nipistää kiinni ihan minne haluat! Nerokkaita ystäviä minulla!


Tämä pupujussi katselee keittiön vaklausikkunasta kartanolle. 
Ja mitä siellä onkaan?

 

Kukkapurkkiin on parkkeerannut kolme kanaa ja yksi komea kukko. 

Kudoin ylijääneistä villapaitalangoistani isoja pötköjä, jotka huovutin pesukoneessa. Täytin ja kursin pötköt umpeen. Virkkasin ylijäämälangoista kiharaiset pyrstöt ja punaiset heltat. 
Pääsiäishaaremi vahtii ovenpieltä.

 

Kun moinen eläimellinen meno alkaa heikottaa, voin istahtaa pation toolille uusien huovutettujen tyynyjeni pehmeääkin pehmeämpään huomaan. Tyynyt syntyivät samoista ylijäämälangoista kuin kanatkin. Virkkasin neljä jättisuurta mummoneliötä, jotka huovutin pehmoisiksi ja ompelin tyynynpäällisiksi. 

Että tämmöistä täällä meillä,
kanojen, kukkojen ja jänöjussien keskellä.

Vanha rouva


14 kommenttia:

 1. Ihana eläintarha teillä! (: Ihastuin erityisesti noihin kotkotuksiin! Ja kauniit ja ihanan väriset tyynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edes näin näitä elukoita, kun oikeita ei voi pitää Vanhan herran ätsii-reaktioiden takia.

   Poista
 2. Mukavasti olet koristellut ja nuo huovutetut kotkot olivat tosi komeat!
  Me saimme eilen keittiörempan valmiiksi ja nyt vaan ihastellaan. Kyllä tuli hyvä!

  VastaaPoista
 3. Jestas - teillä on tosiaankin pääsiäispuput hypähdelleet pitkin ja poikin!
  Jos nyt jättäis jo puput rauhaan, mutta kokeilis huovuttaa isoäidinneliöitä - mii laik veri mats!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai laik tuu. Juu mast meik tarpeeksi iso neliö ennen huovuttamista, ju nou.

   Poista
  2. Jees, ai nou :) Ja virkkuu on jo alulla (tosin huopuva lanka voi lopahtaa kesken kaiken...)

   Poista
 4. Mistä sinulla näitä ideoita piisaakin. Nuo ihanat puput ja kanat laitan kyllä korvan taakse muistiin. Sinun pitäisi kirjoittaa kirja näistä ideoistasi. Minä ainakin heti ostaisin sen, sillä eihän näitä kaikkia muuten muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos kun on näitä nerokkaita virtuaaliystäviä, joilla on vaikka mitä ihania ideoita. Minä sitten niitä vaklaan ja matkin perässä omalla tavallani. Jaa kirjailijaksi pitäisi alkaa, heko heko!

   Poista
 5. Pupulandia sulla siellä.. Hyvä et tuo "pääkaupunkilainenkin" löysi suojiisi.. Se tässä bloggailussa onkin antoisaa, että ideoita saa puolin ja toisin, on vaan niin etevää porukkaa! Jotenkin minunkin silmät uppoutui pehmeiden tyynyjesi suojiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkailen pikkuhiljaa pupulandiaa odottamaan ensi pääsiäistä. Ties mitä vääräsääriä he saavat seurakseen, kun on vuosi aikaa vaklata ;)

   Poista
 6. Ou,ou miten paljon pupuja loikkimassa. Sinä se jaksat ja ehdit kaikkea! Nuo tyynyt ovat kauniit.Pääsiäisenä täällä jo Kyöpelinvuoren noita harkitsi teillepäin vohkimisreissua,mutta ois pitänyt tulla kuorma-autolla,ei noidalla ollut kuin pahainen luuta.

  VastaaPoista
 7. Oh hoh, onpas teillä ollut pääsiäiskarkelot. Meidän pääsiäispuput näyttävät hyppineen vain luumu- ja omenapuissa. Ne ovat varmaan eri rotua kuin sinun pienet ja kiltit pupusi.

  VastaaPoista
 8. Ihania ilosia pupusia ja kommeita kanoja

  VastaaPoista