3.2.2016

Ruusurenkuloita

Sisko toi tuliaisiksi renkuloita, mitä lie peltipurkkien suukappaleita. Nämä olivat uusi tuttavuus, sillä yleensä mangun siskolta peltireikiä (KLIK).

Aikani muhittelin renkula-ajatuksia. Sitten hokasin. Päällystin renkulat suodatinpussipaperilla. Värkkäsin ämpärillisen pikkuisia suodatinpussiruusuja.

Sormet kuumasta liimasta turtina tökötin ruusuja renkuloihin, sekä etu- että takapuolelle. Kaikkiaan tein 11 ruusurenkulaa. Ruusurekulat sidoin toisiinsa valkealla organzanauhalla. Pituutta ruusurenkulanauhalle kertyi yli kaksi metriä. Ja mihin muka moista härpäkettä tarvitaan?Meidän kammarimme paraatipaikalla on kattoon ulottuva pönttöuuni. Remontin yhteydessä emme halunneet purkaa pönttöä. Annoimme sen jäädä paikoilleen kertomaan tarinaa talomme historiasta - toisin kävi keittiön pöntön, joka sai väistyä varaavan takan tieltä. Pönttöuunia ei enää lämmitetä puilla, sillä sen sisälle on vedetty sähkövastukset 1970-luvulla. Se onkin oiva lämmönlähde paukkupakkasten aikaan. Suorastaan halattavan lämminkylkinen pönttö.

Pönttöuunissa on pellinvarret. Niissä roikkuu milloin mitäkin. Nyt ruusurenkulanauha.     

Ruusurenkulaidean sain, kun yhtenä aamuna mallasin pyöreitä koristetyynyjä sängyn päälle. 
Sama muoto, sama väri, sama tekijä ;)


Ruusuisin renkulaterveisin 
Vanha rouva

8 kommenttia:

 1. Aivan ihqut,niin renkulat,tyynyt,kuin tekijäkin:)

  VastaaPoista
 2. On taas niin hienoja. Mihin ihmeeseen sinä noita härpäkkeitä laitat, kun teillä oli siin seesteistä ja kaunista, eikä askarteluja joka paikka täynnä? Minulla on jo ongelma, kun en halua kaikkea esille. t. elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelen härpäkkeitä mielialojen mukaan. Vanha herra pitää huolen siitä, ettei joka paikka pursua tavaraa, onneksi. Härpäkkeillä on myös kumma taipumus muuttaa muualle. Jos joku vieras ihastuu johonkin, minä mielelläni luovun, sillä siten saan luvan tehdä uusia...

   Poista
  2. Sama juttu mun härpäkkeillä, nekin tykkää muuttaa pois meiltä. Tein yhdelle tutulle maton viime viikolla. Olen tehnyt hänelle vaaleansinisen rusettimaton joskus kauan sitten, kolme vuotta sitten hän pyysi samanlaista joulumattoa harmaasta ja punaisesta ja nyt sitten pääsiäismattoa keltaisesta ja valkoisesta. Eilen hän sai maton ja soitteli kiitokset. Nyt haluaa kuulemma samanlaiset matot vaaleanvihreänä ja pinkkinä. Apua, taas samaa mallia!!!!! Onneksi tilauksella ei ole määräpäivää, muuten kävisi tylsäksi.

   Poista
 3. Arvaa kuka kadehtii, ja paljon, mistä ihmeestä mie tuollasia rinkuloita saisin ei oo ko vanhat hellan renkaat.
  Oot sie kyllä mestar koristamaan kotia.
  Iloista helmikuuta

  VastaaPoista
 4. Tuo kuva, missä tuo ruusurenkulaketju näkyy sängynpäädyn kanssa, on oikeen sitte todella hieno - passais mihin tahansa sisustuslehteen! Kätsysti hyödynnetyt renkulat :)

  VastaaPoista
 5. Lovely white cushions! Just what I was looking for!
  Thanks for sharing.
  Lots of hugs from Portugal
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, dear Nina! Welcome again. If you are interested in crochet, click my "Neulomus" in AIHEET (= Labels) on your right.

   Poista