25.2.2016

Aamusesta iltaseen

Aamusella käskin Vanhan herran roikottaa puseroani harjanvarressa porstuan seinää vasten. Sain osakseni pitkiä katseita, mutta kiltti mies kun on, Vanha herra teki työtä käskettyä:

 

Kudoin puseron untuvaisesta silkkimohairista seiskan puikoilla. Helmaan virkkasin liehukkeen. Ihanan kevyt ja kutittamaton on tämä tekele. Pusero lämmittää, muttei ole kuuma - kumma ominaisuus seitinohuella tekeleellä. Nimenomaan tekeleestä on kysymys, sillä ohjetta ei minulla ollut - ellei sellaiseksi katsota omaa pahaa päätä.

 

Päiväsellä keitin puseron värisen sopan. Rutuutin punajuuria kattilassa niin kauan, että ne olivat kypsiä. Kuorin ja soseutin. Lisäsin vettä, suolaa ja pippuria. Lopuksi lurautin perään purkillisen ranskankermaa. Hyvää.


Iltasella tarjoilin kermaliköörikakkua kera macarons-leivosten. Kakun ohje löytyy KLIKkauksen päästä. Macaron-leivokset ostin citystä. Punertavia, tietty.

Vanha rouva

11 kommenttia:

 1. Voi miten ihastuttava pusero sinulta syntyi taas ja värikin on se parhain.

  VastaaPoista
 2. Sievän puseron sait tehtyä ja sattuikin keitto samaan sävyyn :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis pusero. (: Ja kivasti kaikki muukin sävy sävyyn!

  VastaaPoista
 4. Niin se vissiin siellä on,että ei värillä väliä kunhan on punainen. Kaunis,kaunis pusero,käsity(ei tekele) ja malli sinun hyvästä päästä ja kultaisesta sydämestäsi. Punajuurisoppaa en ole koskaan värkännyt,en myöskään tommosta liköörikakkua,mutta kyllä mä varmaan söisin molemmat!!

  VastaaPoista
 5. Oi ja voi, miten ihana pusero, siulla on kyllä hyvä pää kun sieltä löytyy ohjeita puseroon ja keittoon, lainaatko päätäs miullekkin :)

  VastaaPoista
 6. Punaenergiaa ihanasti! Upea on käsityöpusero, et tiedä mitä tekele-sana tarkoittaa, voisit unohtaa koko sanan! Ja punainen on kyllä maailman kaunein väri! Punajuurikeitosta en sitten oiken tiedäkään, tykkäisinköhän vain en? Mutta kakku on taas herkkuisan näköinen!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäät punajuurikeitosta, jos tykkäät porkkana-, maa-artisokka-, purjo-peruna- yms. sosekeitoista. Lempeän makuinen ja maailman kauneimman värinen ;) Nimim. Teen tekeleitä tekemästä päästyäni

   Poista
 7. Onpas söötti neule, hieno väri ja alakuvassa keitoksen värikin on upea, en jaksa lukea sitä, mut kaubista...

  VastaaPoista
 8. Kuinka juukeli sä ehdit, puseronkin kutaaset noin vain... Väriterapiaa taas :)

  VastaaPoista
 9. Viehättävä liehuke! Jatko soppa sekä kakku maistuisivat minullekin :-)

  VastaaPoista