14.10.2015

Valoa pimeään

Taiston piti kiivetä pöydän päälle, sillä se hoksasi ulko-oven edessä jotain mielenkiintoista. Nyt se röhkii hyväksyvästi, sillä Vanha herra on tehnyt taikojaan ja tuonut valoa pimeään:

Vanhoja ikkunoita meillä piisaa. Onneksi Koso-täti vinkkasi liki vuosi sitten, mitä ikkunoista voi värkätä kasviskopin lisäksi.


Vanha herra kasasi ja väsäsi. Nikkaroi ja keppuroi. Maalasi ja rapasi. Minä seisoin hengittämättä vieressä, jottei inspiraatio vain mene ohi. Välillä taputin ja kehuskelin, leivoin ja saunotin, rapsutin ja laulelin.

Lopputulos ylitti kummankin toiveet:


 

Valolyhtyyn tarvittiin neljä porstuan ikkunaa ja kaksi huussin pikkuikkunaa. Toiseen päätyyn nikkaroitiin umpikolmio, sillä liikenevää vanhaa lasia ei ollut tarpeeksi. Toiseen päätyyn saatiin lasikolmio ja se pääty passattiin portille päin. Pohjaa lyhdyssä ei ole, vaan lyhty seisoo paloturvallisen laatan päällä. Rahaa projektiin kului saranoitten verran.


Laitoin lyhtyyn kaksi lasimaljaa kynttilöille. Koristeeksi tukin kaksi lasista merimerkkiä, meren äärellä kun asutaan. Saatan ripustaa kattoon vielä jonkun tuikkukipon, kunhan kekkaan semmoisen vanhanmallisen tai kun herrani sen minulle rautalangasta ja lasipurkista tekaisee.

Terveisin Valaistuneet Vanha rouva ja Taisto

6 kommenttia:

 1. Nyt on Teillä tehty niin paljon sinä aikana kun piilottelin sipuleita ja valkkarin kynsiä pihamaalla sekä kuurailin noita ikkunoita!

  Upea kasvihuone Sinulle, kuulutko myös herkkiin kukkasiin eli onko ansarissa myös paikka sinulle jossa voit sadesäällä nautiskella ropinasta ja ehkä herkuista? No basilikaa saat kasvamaan ja vihreää herkkua Vanhalle Herralle sitten tehtyä :) Samaten upeita nuo risutyöt ja nuo aarteet jotka Herra tuunasi herkuiksi!

  Mutta ihana tuo kynttilälyhty ja turvallinen! Uskomaton on armaasi kun toiveitasi noin toteuttaa ja lyhyellä varoitusajallakin vielä!! Suloinen Taisto!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa nyt siullakin on ikkunalyhty, kannatti sitä puolisoa rapsutella ja herkuilla lellitellä, sillä tuo on komia.

  Luin kommettisi hihitellen, aattele myö kaikkien ihanien "romujen" keskellä, tuunaamassa ja putsaamassa ja kaks miestä katsoo epätoivoisesti vieressä... Ai pojat jotta ois mahtavaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätään tuohon epätoivoisten vierestäkatsojien joukkoon vielä Intsuliini! Se ei oikein nauramatta voi katsella tätä ruostetuunausta. Mutta iloiset ihmiset ruostetuunaajan ympärillä ovat parasta, eikös juu? Eli Intsu mukaan talkoisiin, ehottomasti, keittäköön vaikka herkkuja isäntämiehille, jotta pitäävät suunsa supussa. Tai menköön rassaamaan sitä matkailuautoa.

   Poista
 3. Tuo lyhty kyllä on tosi komea!! Älä nyt ,enhän mä nauranut,ainakin kovasti yritin olla nauramatta. Seuraavan kerran,kun oikein ostat jotain ruostunutta,niin mä ajattelen jotain tosi surullista asiaa,että en vahingossa naura,en sulle,enkä Kososkalle:) Kun sun Vanha Herras noin komean lyhdynkin teki,niin pitäiskö sinun palkita hänet vielä kuivakakulla,sellaisella idioottivarmalla suklaakakulla......

  VastaaPoista
 4. Kaksi taitavaa ihmistä kun tekevät yhteistyötä ja innostavat toisiaan, niin syntyy juuri tuollaisia ihanan kauniita juttuja :-)

  VastaaPoista
 5. No häh, taas uutta ! ja vähäkö on hieno!
  Nyt tuunaamaan oma tekele uusiksi!

  VastaaPoista