1.8.2015

Puutarhaunelmia ja -yllätyksiä

 

Olen roudannut kiviä kotio ympäri maailmaa. Nyt niitä on niin paljon, että sain toteutettua pienen kiviunelmani. Pientä vaahteravauvaa suojatakseni tein Paukkupuutarhani nurkkaan kivimaiseman, sillä Vanhalla herralla on aika hurja ajovauhti ruohonleikkurilla.


Kaivoin pintamaata lapion verran pois. Vuorasin puolikaaren muotoisen kuopan juurimatolla ja reunustin peltinauhalla. Päällystin kuopan vanhoilla kiuskivillä. Nurkkaan mallasin ison betonilehden. Sitten asettelin kaikenmaailman pyöreitä ja soikeita, sileitä ja reikäisiä kiviä näytille. Kaksi vanhaa verkkomerkkipalloa pääsi maisemaa kaunistamaan. Nyt on mukava istuskella humalakaaren alla ja muistella kaikkia mukavia matkoja, joilta olen kiviä kotio kantanut.


Yhtenä rauhaisana ilta kuului ovelta kopustus. Ketään ei näkynyt, mutta patiolle olivat ilmestyneet 1950-luvun rattaat, aidot englantilaiset. Ei mitkään muovirimpulat, vaan raudasta ja pellistä kasatut ja kunnon iskareilla varustetut. Rattaat pääsivät toolin viereen kanervaisella värillä tuunattuina. Ai että  kukako moisen aarteen minulle lykkäsi? Naapurin rouva, ihanainen ja kaunokainen!


Moisesta lahjasta mykistyivät tykkänään myös risulintuni. Ne olivat niin tohkeissaan, että lennähtivät kasvimaan laitaan ja asettautuivat paputornien nokkaan kaakattamaan. Siinähän kaakattavat.

Puutarhani on tänään täynnänsä unelmia ja yllätyksiä.

Vanha rouva

3 kommenttia:

 1. Tuollaisen naapurin minäkin toivoisin ja risulintukin saisi laskeutua pihallemme :-)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka on tulossa ihanat tuliaiset,noi vaunut....niin ja se piironki..

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtivaunut!
  Ja kertakaikkisen hyvä idea kaukomaiden kiville! Suojaavat samalla vaahteraasi.
  Mun kohta edesmenneet risulinnut eivät ole saaneet uusia seuraajia tilalleen - missä se aika on, kun lomalla ehtii muka sitä sun tätä...

  VastaaPoista