12.7.2015

Keittiön uudet tamineetNyt se on loppu! Nimittäin päivän kokkauslistan lukeminen rinnuksiltani. Ompelin itselleni essun, joka on kirjavan kukertava. Ei luulisi joka roiskeen heti näkyvän.

Tein essun entisestä sohvanpäällisestä, kun keittiösohvan kirjavuus alkoi tympiä. Uuden sohvanpäällisen hurautin puolustusvoimien huovasta. SA-kaupassa myytiin monessa pesussa ja kovassa kulutuksessa pehmoisiksi huopuneita vilttejä kuudella eurolla. Väritkin sattuivat kohdalleen: harmaata ja punaista.

Toinen entinen sohvanpäällinen, patjakangas, jalostui tyynyksi samoin kuin entinen puna-valkoinen pöytäliina.

Vielä jäi tilkkuja. Niistä ompelin patalappuja. Patalappujen reunaan virkkasin aaltopitsiä. Nyt on keittiö ja keittiön sottapytty puettu uusiin tamineisiin. 

Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. No nyt on singeri surrannut ja kaunista jälkeä syntynyt, hyvä että teit essun, se kuuluu kaikille keittiömestareille tamineeksi ja patalappuja ettei näpit kärvenny! Ihana tuo SA-style huopa! tuollaisia oli meillä kotonakin, myös siniharmaita!

  VastaaPoista
 2. Voi että sä olet nopee. noin vain hurautit nuo kaikki. Nyt on niin hienoa keittiössä. Ai onko sinullakin rinnuksilla ruokalista. Niin täälläkin ja puseroita on aina paljon pyykkikorissa. Niin kivaa kangasta essusi ja hauskasti keksit tehdä kaniit patalaputkin.

  VastaaPoista
 3. Ihanat uudet vaatteet niin sohvalla kuin emännälläkin.

  VastaaPoista
 4. Nyt ovat emäntä ja keittiö uusissa tekstiileissään somia :-)

  VastaaPoista
 5. Kierrätys kunniaan! On kyllä silmälle mukavaa katsella yhteensopivia juttuja.

  VastaaPoista