4.4.2015

Risuja ja hopeamunia


Ensin syntyi roikkuva risusydän. Koivurisujen alla on sydänmenmallinen ulkoriipus. Päällystin sen risuilla ja lisäsin kippurahännän. Kilikello pääsi kalkattamaan risusydämen keskelle.

Sitten syntyivät säänkestävät hopeamunat. Kipsi- ja sideharsomunat eivät menesty ulkoilmassa, sillä välillä sataa räntää, välillä vettä ja sitten paiskoo rakeita. Ruttasin muovimunien päälle folioteippiä. Suttasin päälle mustaa tussia ja levittelin tussin foliolaskosten väleihin ennen kuin tussi kerkisi kuivua.


Munille piti olla pesä, joten sitten minä värkkäsin semmoisen. Taittelin koivurisuja rullalle sikinsokin ja sidoin  ne puolalangalla pesän malliseksi rutuksi. Pesän kummallekin puolle pistelin pitkiä risuja ja sidoin ne ylhäältä yhteen pisaranmalliseksi katokseksi.

Pesän täytin Vanhalta herralta nyysimilläni höyhenillä ja muutamalla komealla fasaanin perssulalla. Varmemmaksi vakuudeksi kiinnitin höyhenet rautalankaan, sillä tämän kartanon siivekkäillä on paha tapa käydä yön aikana pihistämässä minun taidepläjäysteni tykötarpeita. Nyt saavat siivekkäät käydä ihan rauhassa nyhtämässä höyheniä ja koputtelemassa hopeamunia.

Taitavat talitintit ihmetellä, minkä sortin tipusia moisista munista kuoriutuu. Toivottavasti harakat eivät kuitenkaan vie hopeamunia mennessään, vaikka kaikelle kiiltävälle persoja ovatkin.

Vanhan herran on nököttänyt pilkillä ja minä olen rakentanut pesää lankalauantain kuluksi.

Vanha rouva


3 kommenttia:

  1. Onpa Vanha Herra kiltti kun noin kauniita sulkia antaa Sinun ottaa noin vain! Hienot ovat risutyöt ja nuo munat! Taas ihailen!!! Tulikin mieleen että tuollain voisi ulos omenapuun oksalle tehdä tuulikellonkin...yksi siellä jo on vuolukivestä ja sillä on sellainen matala ääni, toinen voisi olla heleämpiääninen ja jos vaikka risuja ja kelloja siihen laittaisi...

    VastaaPoista
  2. Näppärät risutyöt ja kiiltomunat!

    VastaaPoista
  3. Aivan alkoi sormet syyhytä risutöitten pariin! Kivasti kello keskelle sydäntä ja koppakin hauska. Tinamunia teki tyttö joskus - tulipa tuosta mieleen. Kestäviä ovat tosiaan.

    VastaaPoista