22.3.2015

Purkkeja ja purnukoita

 

Sain pikkusiskolta peltipurkkeja. Tämän kannettoman ja laakean purkin kohtalo oli heti selvä. Se nimittäin on justiinsa passeli pesupöydän reunalle. Vanhalla herralla kun on paha tapa ruikkia saippuaa ja käsivoidetta pitkin pöytää ja peiliä ja rähmiä siinä sivussa putelit tahmaan ja tuutinkiin. Ei rähmi eikä ruiki enää!

Liimasin purkin ylälaitaan marokkolaisen koristenauhan. Lootan sisäpuolelle liimasin mustavalkeaa puuvillakangasta. Hommasin pumpattavat nokkapullot, joista saa yhdellä painalluksella joko saippuaa tai käsivoidetta. Herrakin on jo oppinut, että valkeassa pullossa on saippuaa ja toisessa sitä toista.

 

Nämä ihanuudet ovat kannellisia peltipurkkeja, joihin voin kätkeä pikkutilpehöörejä ja lankarullia. Jotta kannen saisi helposti auki, Vanha herra ruuvasi kansiin nupit. Minä liimasin purkkien kylkeen tarranauhoista vauhtiviivoja. Kätevää tuo tarranauha: jos (kun) mieleni muutuu, voin repäistä nauhan pois ja liimata tilalle toisenlaisen.  

Kiitos ihanalle siskolle ihanista purkeista. Ja rei´ístä!

Vanha rouva

7 kommenttia:

 1. Onpa tyylikkäitä, kauniita ja käytännöllisiä, sisustuksellisia! Että taas keksit, olet sinä melkoinen taituri!

  VastaaPoista
 2. Ompas ne somia ja niin yhtenäinen sarja ♥

  VastaaPoista
 3. Vallan upeita ovat, niissä on hyvä säilyttää pikkutilpehööriä:)

  VastaaPoista
 4. Jestas sua - mä en ehdi sanoa edes kissaa ja sulla on tupsahtanut jo kolme postausta!
  Kranssit vaativat kyllä arvoisensa paikan - sen verran on prameutta ja loistetta.
  Kyllä oot tuunannut kauniit purnukat!

  VastaaPoista
 5. Jo vain teitkin komiat purnukat ja sait samalla isännän ruoruun :) pitäsköhän kokkeilla siun konstia

  VastaaPoista
 6. Hamstraan kirpparilta vanhoja kauniisti kuvioituja ja koristeltuja peltipurkkeja, mutta pidän tavaroita pahvirasioissa.

  VastaaPoista
 7. Voi mä en sinun perässäsi pysy. Jos on yksikin päivä,että olen jossain muualla kuin koneen ääressä,niin hetimiten sinulla on ilmestynyt tänne ihanuuksia! Tuo punainen kranssi ja oih mitä namupurkeja nyt.

  VastaaPoista