13.2.2014

Sukkasillaan

Kävin läpi sukkalootaa ja hoksasin kaikkien villasukkien olevan aikansa eläneitä, venyneitä ja vanuneita, nukkaisia ja nöyhtäisiä töppösiä. Muutama taisi oilla ihan hiutikin kantapäästä tai päkiästä. Heivasin sukkavanhukset puutarhavarastoon tulevaa uusiokäyttöä varten (linnunpelätin? keppihevonen? peffanalunen? termospullonlämmitin?).

Sisuunnuin ja marssin lankakauppaan. Ostin hiirenharmaata, tontunpunaista ja minkinvalkoista sekoitelankaa. Jälkijunassa kävin vielä hakemassa taivaansinistä, jotta sain urakkani kunnialla päätökseen.

Monta elokuvaa tuli vahdattua telkkarista sukkapuikkojen kalkattaessa.

Itselleni kudoin kolmet sukat pitsireunuksella. Reunuksen saa käännettyä ylös, kun sukanvarret pitää vetää housunlahkeiden päälle.

Vanha herra sai kahdet pitsisukat tv:n töllötystä varten. Kolmannet herrani sukat ulotin polvisukiksi: herralla on nykyään tapana hurmata minua sinisissä raappahousuissa, joiden päälle hän vetää monta vuotta sitten kutomani villaiset, kantapäistä puhki kuluneet polvisukat.

No, nyt on uudet, ehjät polvisukat, mutta mihin penteleeseen minä piilottaisin ne kammottavat kalsarit??!

Vanha rouva

6 kommenttia:

 1. Johan sie oot ahkerana ollu, noin monet upeat sukat, mie tykkään tuosta pitsireunasta.
  Laita ne housut "vahingossa" liian kuumaan jos vaikka kutistuisivat:))
  Mie kehrään ihan oikiasti mies just asentaa eteiseen hyllyä!!!!:)) on se kiltti toi miun mörökölli.

  VastaaPoista
 2. Sie oot tehny oikein urakalla kommeita sukkia ja vanha herraki saa uuvet sukat, et voi sinnuu taas hurmailla...ai nii sie ku halusitki piilottaa vanhaherran kammottavat raappahousut...mie en nää muuta keinoo, kun pistää ne roskapussiin ja ikuiseksi kadonneeksi. Hankit hänel uuvet villahousut, vaikkei niis ookkaan se tuttu ja turvallinen haju, nii ehkä hää totuu niijen käyttöön:) Jos sie uskallat riskin ottaa;))

  VastaaPoista
 3. Hih,hih raappakalsarit! Onko niitä vielä olemassa. Minun herrani oli työmaalla joltain edustajalta ostanut muka lämpökerraston ja sähkömies ja lvi.mies olivat myös ostaneet. Se oli sellaista verkkoista ja herra veti ne illalla päällensä,niin oli kuin naisten verkkosukkahousut olisi olleet jalassa. Näytti aivan streptease-tanssijalta:D Siis aivan kauheet ja minä olen vienyt ne roskiin:D Työmaalla kysyin sähkömieheltä,että sinäkinkö ostit todella ne verkkosukkahousut. Hän vain sanoi,että eihän niissä ollut lapoja niinkuin sukkahousuissa. Mä sanoin,että ei niissä kyllä ollut julppiakaan,niinkuin miesten kalsareissa:D:D

  VastaaPoista
 4. Raappahousut ja vanhat sukat linnunpelättimen päälle, jos löytyis vielä paita jostain, niin siinähän se:)

  VastaaPoista
 5. Hyvää blogiystävänpäivää. Ihanat nuo vanhan Herran pitsikoristeiset sukat.
  Jouduin loikkaamaan vuodatuksen puolelle, kun tekniikka petti yhteistyössä bloggerin kanssa.
  Onkohan teillä tänään sydämellisiä leivonnaisia tarjolla.

  VastaaPoista
 6. Ootpas ahkeroinut, ja upean näköistä on tulos, ja ne kalsarit hmm.... neulo sille jotkut tyylikkäämmät, vaikkapa raitaset :D . Psstt, pyörähdinpä tuossa tiistaina siinä sun naapuri-"kylässä" sukuloimassa, oisin poikennut sunkin herkkuja popsimassa, jos oisin kerenny, meinas volkkarin keula suunnata ihan väkisin sinne...

  VastaaPoista