29.1.2014

Soppakulhohurtuuki

Kesäisellä maakuntamatkalla hankin kilon verran karheita pellavalankoja (Mark & Kattens Linen) ja uhkasin tehdä muotoni armahtavan hurtuukin. Tässä se hurtuuki nyt sitten on.

Ensin virkkasin vitosen koukulla isoja isoäidinneliöitä ja sitten vähän pienempiä. Yhdistin neliöt miehustaksi. Sitten virkkasin hihat. Yhdistin kaikki osat toisiinsa. Kanttasin helmahalkiot ja pääntien pylväillä. Mitään ohjetta minulla ei ollut, kunhan virkkasin elämäni innossa.

Puin hurtuukin päälleni ja olin ihan paksun pötkön näköinen. Huokaus!Miten pötkö saadaan häivytettyä? Taikuriksi minusta ei ole, mutta kekkasin virkata hihansuihin leveät pitsiliehukkeet. Niitä kun oikein topakasti heiluttelen, niin ihmisten huomio kääntyy pois pötköstä ja kiinnittyy hoikkiin ranteisiini.


Vanha herra katseli kohteliaasti uutta hurtuukiani ja totesi sitten: 
Noi hihansuut ui kyllä ensimmäisessä soppakulhossa!


Vanha rouva

7 kommenttia:

 1. No nii...:)))) aivan ihana pusero, noista soppakulhohihoista tykkään etenkin. Ihana:)))
  Sitten tipusten tekoon.

  VastaaPoista
 2. Ootpa tehnyt kommeen hurtuukin, tääl satakunnas tarkotetaan tuukilla esim. pöytäliinaa, mut ei kai siun tekele ihan sitä tarkoita:) Hih minnuu alko naurattaa herra vanhaherran kommentti, lienee siin vinha perä:))

  VastaaPoista
 3. Opinpa uuden sanan virkatulle vaatekappaleelle. En ole ennen kuulutkaan.
  Hihansuun pitsihuitaleet ovat piste iin päällä. Makee.

  VastaaPoista
 4. Minäkin tein isoäidin neliöistä jonkun tuukin, mutta keltaisella. Meikäläinen on tosi "komee" se päällä:))))
  Sorry ettei O&O:hon tullut sitä toista naista. Lintujen tekijä rupesi kuuden linnun jälkeen laiskottelemaan.

  VastaaPoista
 5. Hurtuuki,nytpä tiedän mikä se on. Joka päivä sitä oppii uutta. hieno tuo jokatapauksessa on ja aivan ihanat röyhelöt. niin,eikä ne missään sopakulhossa ui,me ei olla niinkuin miehet:D

  VastaaPoista
 6. Iiihan mielettömän hieno!!! Nyt ei oikeen juttu luista mulla, liekö järki jäässä, mutta kyllä nuita hihoja kelepaa katella, sopalla tahi iliman!

  VastaaPoista
 7. Jopa on kaunis hurtuuki:) Kyllä tuon kelpaa vetäistä päällensä.

  VastaaPoista