14.12.2013

Pitsinen hylly ja kolmijalkainen kippo

 

Näin netissä laudasta tehdyn kynttilätelineen. Se oli koristeltu pitsinpalalla ja huopasydämellä. Siihen oli kiinnitetty peltinen muffinsivuoka, jossa seisoi kruunukynttilä. Se oli yksinkertainen, mutta ah, niin kaunis! Aikani kun huokailin sitä, autotallista alkoi kuulua naputus. Seuraavana päivänä eteeni kannettiin mustaksi maalattu hylly saatesanoilla Tosson tommonen, jos kelpaa.

Voi, kyllä se kelpasi! Kaivoin kapioarkustani mummun virkkaaman pitsin, jolla on ikää varmaan ainakin yhtä paljon kuin minulla. Eli pitsi on TOOOOOOOOOOOOOOOSI vanha. Liimasin pitsin hyllyyn muutamalla liimatäpillä, jotta pitsin saa uusiokäyttöön tarvittaessa. Sitten kolusin perintökaapista esille pienen kolmijalkaisen Kupittaan saven kipon, jossa on valkoinen sisäpuoli. Löysin kulhon syksyllä kirpparilta viidelläkymmenellä sentillä ja ajattelin sen olevan hyvä pari mustavalkoiselle serkulleen. Voi miten somalta kippo näyttääkään pitsihyllyllään (ja on takuuvarmasti paloturvallinen, savea kun on ja sopivan matkan päässä pitsiseinämästä).

 

Kunhan joulusta selvitään, Vanha herra saa naputella minulle lisää näitä pikkuhyllyjä. Pitsinpätkiä ja kippoja minulla meinaan piisaa...

Vanha rouva

Tuosta paloturvallisuudesta vielä sen verran, että se on tosi tärkeää. Liian paljon, liian usein akkainlehdissä näkee jos jonkinmoisia kynttilävirityksiä, jotka ovat suorastaan hengenvaarallisia. Vai mitä olet mieltä sisärappujen kaiteeseen ripustetusta pilttipurkkituikkurivistöstä, joiden kaulaan on sitaistu silkkinauhaa ja havunoksia?! Entäs sitten peltinen raastinrauta, jonka kahvaan on liimattu kangasrusetti ja sisälle sytytetty tuikku?!

4 kommenttia:

 1. Tuo on niin,niin ihana,että tuommonen minun pitää myös saada! Meidän sisustukseen sopisi tummanruskea ja mävirkkailen pitsin ja sitten sovitan jotain kippoa siihen. Tuo on hyvä,kun ei tarvi olla joulukaan,kun tuota voi pitää.

  VastaaPoista
 2. Täti meni hiljaseksi, voi että on upea siis UPEA kynttilähylly ja kippo. Nyt voit poltella tuikkuja ihan rauhassa ei kuumene kuppi eikä loimua liekit.
  Oikein tunnelmallista iltaa teille molemille:)))

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana pitsinen hylly <3 <3 <3

  VastaaPoista
 4. Kaunis. Paloturvallisuusasiassa olen ihan samaa mieltä kanssasi.

  VastaaPoista