11.12.2013

Pähkinäkolmiot

Leivoin Vanhan herran iloksi pähkinäkolmioita.

Pohjataikinaan tarvitset:
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 130 g sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 130 g voita
  • rasia paistonkestävää aprikoosimarmeladia

Päällysteeseen tarvitset:
  • 200 g voita
  • 5 rkl rommia
  • 200 g fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • n. 200 g pähkinärouhetta ja mantelilastuja
Sekoita pohjataikinan kaikki ainekset murumaiseksi seokseksi käsin. Anna levätä hetkinen. Levitä pohjataikina uunipellille vedellä kostutetuin käsin. Voitele pohja marmeladilla. 

Sulata voi ja sokerit rommin kanssa kattilassa. Varmista, että sokerit liukenevat kunnolla. Lisää pähkinärouhe ja sekoita hyvin. Levitä päällyste tasaisesti marmeladin päälle.

Paista 190 asteessa alatasolla noin puoli tuntia. Jäähdytä. Leikkaa neliöiksi ja neliöt vinosti kolmioiksi. 

Isoäidin parhaat leivonnaiset -kirjassa kolmioiden nokka käsketään vielä kastaa suklaasulaan. Minä en niin voinut tehdä. Pönttöuunin takana asustava kotitonttu oli yön aikana käynyt syömässä suklaalevyn. Kumma tyyppi!

Vanha rouva

4 kommenttia:

  1. Voi kuule,nää on varmaan hyviä,jos tykkää aprikoosista! Kiitos,mutta mä en nyt suostu maistaa. Aprikoosi on mulle kauhistus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuiskiko omena? Eikös se passaa pähkinöiden kanssa?

      Poista
  2. herkullisia, mutta pähkinäallergikon kauhistuksia, kamalan monessa reseptissä on aina pähkinää ja mantelia, molemmat vie miulta hengen.

    VastaaPoista
  3. Mulle kelpaisi molemmilla hilloilla :D

    VastaaPoista