15.9.2013

Melkein kuin Intsu!

Tässä pellillinen sitruunaisia sisaruspullia. Tein tavallisen puolen litran pullataikinan ja ajattelin vääntää tuikitavallisia korvapuusteja. Huomasin jääkaapissa puolikkaan purkin sitruunatahnaa. Laapin tahnaa kaulitulle pullataikinalevylle, ripottelin kanelia tahnalle ja väänsin levyn rullalle. Leikkasin rullasta kolmen sentin paksuisia kiekkoja, jotka asettelin väljästi uunipellille. Kohotin ja paistoin. Ihana sitruunan tuoksu leijaili uunista keittiöön!

Tässä vuoallinen mehevää puolukkakakkua. Ihana ohje löytyy Pirkan nettisivuilta. Tein kakun muuten ihan ohjeen mukaan, mutta päälle en ripotellut ruishiutaleita, vaan tuikitavallisia kauraryynejä!
Vanha herra lorautteli sen verran tiheään vaniljakastiketta kakkukimpaleittensa päälle, että puolukkakakku loppui kahdessa päivässä. Seuraavan version tein puolukoiden sijasta raparperista, mutta se kakku loppui päivässä... Missä vika?


Tässä vadillinen ruisnappisia. Löysin kaupasta pussillisen Myllärin Ruisleipäaineksia. Leivoin elämäni ensimmäisen kerran ruisleipää pussin kyljessä olleen ohjeen mukaan. Hyviä olivat - se vähä, mitä uunista tuli kunnialla ulos. Minä nimittäin lykkäsin kaksi pellillistä nappisia kiertoilmauuniin ja unohduin lukemaan akkainlehteä aurinkoiselle terassille. Kunnes sisältä leijaili nokkaani omituinen haju... uunista tuli ulos kaksi pellillistä pikimustia ja kivikovia kakkaroita. Pitäisiköhän Myllärin räntätä jauhopussin kylkeen akkainlehtivaroitus?

Että tämmöisiä sitä on touhuttu. Melkein kuin ystäväiseni Intsu, joka saa tuosta vain aikaiseksi sen seitsemän sorttia hyvää ja maittavaa...

Vanha rouva kateellisena

4 kommenttia:

 1. Onpas komijoita pulleroisia, laitoikko pakkaseen mun varalle? Vai nautiskeliko herra nekin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät pullerot kerinneet pakkaseen, koska Vanha herra kaverinsa kanssa kerkisi ensin...

   Poista
 2. Ai että olet leiponut paljon makoisia herkkuja, tokkopa edes huomaat jos nappaan muutaman <3

  VastaaPoista
 3. Voihan herkku. Mun jauhopeukaloni viettää pitkää siestaa :D

  VastaaPoista