9.8.2013

Käpypuita ja yksi kranssi

Kävimme Vanhan herran kanssa poimimassa variksenmarjoja. Samalla reissulla poimin korillisen männynkäpyjä.

Nuukuuksissani en ole tänä vuonna ostanut valmiita styroksikartiota, vaan olen tehnyt kartiot itse sanomalehtipaperista. Saman asian ajavat, mutta tulevat huomattavasti halvemmiksi. Kierrätystä tämäkin ;)

Kiinnitin kuumaliimalla kartioihin käpyjä vieri viereen. Aloitin puun juuresta isoilla kävyillä ja etenin latvaa kohti kerros kerrokselta pienentäen käpyjä pikkuhiljaa. Kunkin puun latvaan liimasin kaikkein komeimman kävyn keekoilemaan.

Puutarhavarastostani löysin keväällä pajusta vääntämäni kranssipohjan. Päällystin senkin kävyillä. 

Kiikutin valmiit puut ja kranssin puuliiteriin. Sitten maalasin ne valkoisella suhumaalilla.

Nyt puut ja kranssi odottavat syksyn pimeitä päiviä, jolloin kannan ne sisälle huushollia valostuttamaan. Ties minkälaiseen asetelmaan ne pääsevät... odotas vaan!

Vanha rouva

7 kommenttia:

 1. Hieno idea.. ja niistä tuli todella kauniita.. pitäisköhän minunkin mennä käpymetsään.. sekään ei ole ollenkaan hassumpi idea:)

  VastaaPoista
 2. Ou,ou miten ihastuttavia käpykuusia ja kranssi. Mielenkiinnolla odotan millaisia asetelmia niistä syntyy. Ihania,uskoisin. Mä muuten olen käynyt siellä tsaarin palatsissa,ainakin siinä kesäpalatsissa.

  VastaaPoista
 3. Ensin ahkeraa yrtinkeruuta ja sitten jo marja- ja käpymetsään. Minä vasta mietin tekemistä, kun sinulla on jo valmista. Kiva idea.

  VastaaPoista
 4. Ihania käpykuusia ja tuo kranssi, taidan varastaa idean!

  VastaaPoista
 5. Kiitos hienosta käpy ideasta!

  VastaaPoista
 6. Olettepas te olleet taas reippaita.

  VastaaPoista
 7. oi kun ovat ihania! Ja nyt löytyy se posti pampulanpaakkelsit at gmail.com

  VastaaPoista