3.6.2013

Kukkasaappaat

Vanha herra nakkasi vuotavat kumisaappansa roskikseen. Minä ongin saapasparat takaisin kartanolle herran ihmetellessä vieressä silmät suurina. Puukotin varret puolta lyhyemmiksi ja leikkasin kärkiosiin nyrkinmentävät reiät.


Kiikutin saappaat isolle kivelle rauniopuutarhani laidalle. Täytin saappaat mullalla ja istuin saappaisiin kukkia. Kukkivien saappaiden seuraksi asettelin liiterin perukoilta löytyneitä peltilootia. 

 
Pienempään peltilootaan pistelin kaikenmaailman matkoilta kannettuja kauniita kiviä.
Viereiseen lootaan istutin orvokkeja, lempikukkiani.

 
Pistin kukkamaan tyhjään kohtaan kaksikerroksisen rautalankakorin, jonka täytin pyöreillä kivillä. Kun akileijat kasvavat täyteen mittaansa, siirtelen raunioromantiikkaani johonkin toiseen kohtaan.
Tarkkailen rauniopuutarhani tilannetta silmä kovana, sillä puutarhan kivenlohkareet on ottanut tähystyspaikakseen periviholliseni Numero Yksi:
 
 
Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. Upeat saappaat kukkasilla.. oikea silmänilo ovat:)
  Ihanaa kesää sinulle, nyt saa nauttia lämmöstä:)

  VastaaPoista
 2. voi että on upeat nuo kukkivat saappaat! Sinulla siellä on kaunis puutarha. Meillä tuntuu,että vaikka kuinka yritän kitkeä ja kukkia istutella,niin meillä ei kukoista kuin voikukat,juolavehnä ja koiranputki! Niin ja fasaaneja tietenkin. Tuo kuvassasi oleva voi olla kyllä herrakin ,eikä rouva. tai en mä kyllä tiedä,mutta olen luullut,että herra on värikäs ja rouva vaatimaton,niinkuin meissä ihmisissäkin....

  VastaaPoista
 3. Puutarhan ihana väriläiskä tuo fasaani. No on nuo kukatkin tosi kauniita, mutta kun olen niiiin eläinhullu että.

  VastaaPoista
 4. VAU! Kekseliästä saapaiden uusiokäyttöä. Rakastan tuollaisia pyöreitä ja sileitä kiviä. Meidän kivet on niin kulmikkaita muhkuroita, kun meri ei ole niitä silottanut. Sitkeästi kannan kiviä pihalleni kivikkopuutarhan toivossa. Ainahan voi haaveilla.

  VastaaPoista
 5. Oletpas kekseliäs! Hienot saappaat!!

  VastaaPoista