27.12.2012

Aatonaaton ihmeitä


Jouluaatonaatto valkeni aurinkoisena ja kylmänkylmänä. Aurinko paistoi, lumi kimalsi ja hanki narskui huopatossujen alla. Mikäs sen mukavampi päivä lämmitellä takan poskessa pakkasenpuremia poskiaan ja koristella joulukuusta.


Kovalla pakkasella lumilyhtyjen jäädyttäminen sujuu mainiosti. Tänä vuonna teimme seitsemän lyhtyä, jotka valaisevat pilkkopimeää talvipihaa oikein kauniisti.


Pirtistä ulos kantamani hyasintit ja tulpaanit jäätyivät hetkessä sammallootaani. Joulu-ukko ja -muori pääsivät vahtihommiin, sillä pihassamme mellastavilla jäniksillä on öiseen aikaan tapana nuuskia kaikki rappujennurkat ja pensaidenalustat. Ennen ulkokomennusta samaiset ukko ja muori vahtivat tomerana suklaa-mansikka-kakkua - tosin aika huonoin tuloksin...


Jäälyhdyt ottivat vastaan myös Nuoren perheen, joka saapui aatonaaton valvojaisiin syömään ja juomaan kystä kyllä. Ohjelmanumerona nautimme Pikkuihmisen ihmetempuista. Niissä onkin ihmettelemistä ihan neljän aikuisen tarpeiksi! Juhlan kunniaksi Pikkuihminen oli sonnustautunut joulunpunaisiin pillifarkkuihin ja Ottomummun upouusiin avo-ainoihin!


Aatonaattoilta kului rattoisasti ja naurattavasti! Sen jälkeen Nuori perhe siirtyi joulunpyhien mittaisten sukulaisvierailujen pariin ja Vanha perhe vaipui ansaittuun lepoon ja rauhaan. Sen rikkoivat ainoastaan joulukirjojen ja konvehtirasioiden rapina.

Vanha rouva

2 kommenttia:

  1. Kaunista,tunnelmallista, makoisaa ja valloittavaa:)

    VastaaPoista
  2. Sulla on aina niin hienoja nuo porraspääasetelmat. Sopisit kukkakauppaan töihin. Mistäs tiedän vaikka olisitkin! Mä olen kyllä kehitellyt sellaisen mielikuvan,että oot jossain toimistossa:) Voi ja kakkua mun oli taas pakko maistaa,nam,nam,kitos.

    VastaaPoista