7.11.2012

Yhteiskoristus

  

Työjärjestys:

1) Koristustarvikkeiden hamstraaminen Suomesta, Virosta, Tunisiasta, Ruotsista ja kuka ties mistä (vastuuhenkilöinä Rouvat ikään katsomatta)
2) Pullan ja kakun leipominen (vastuuhenkilönä Vanha rouva).
3) Kardemummakahvin ja glögin hankkiminen (vastuuhenkilönä Nuori rouva).
4) Viime hetken paniikkiryntäily kaupungilla (em. vastuuhenkilöillä ei tunnetusti ole ikinä paniikkia, joten tämä sanamuoto lipsahti vahingossa työjärjestykseen, sillä todistajien läsnäollessa Rouvat nauttivat tyynen rauhallisen lounaan kaupungilla sivistyneesti ja hillitysti keskustellen).
5) Työvälineiden ja -tarvikkeiden esillepano (yhteisvastuullisesti Rouvat ja poissaolevina vastuutumpeloina Herrat, joiden varastoista ei ikinä löydä mitään).
  
6) Tuumaustauko pullan ja kahvin kera (ketkä mahtoivat vastata sydämensä kyllyydestä tästä kohdasta?).
7) Kolme tuntia hihitystä, sormien polttamista, itsensä kehumista/manaamista, mallaamista, tuumailua, glögin juomista ja naurua (vastuuhenkilöinä Rouvat ja muutamat sukulaiset puhelimitse).
8) Jälkien siivous (vastuuhenkilöinä Vanha rouva ja Pikkuihminen, joka rakastaa imuroimista, joten se duuni jätettiin seuraavaksi päiväksi, jolloin Pikkuihminen saapui hoidattamaan itseään Vanhan rouvan residenssiin).
9) Koristeiden sijoittelu kahteen huusholliin (vastuuhenkilöinä kaikki asianosaiset kahdessa huushollissa).
Mitä työjärjestyksen puitteissa saatiin aikaiseksi?


  

Nuoren rouvan kynttilänippuja koristaa pitsinauha kera tähtianiksen ja valkoiseksi spreijatun kävyn.
Vuosien saatossa kertyneet piparkakkumuotit Nuori rouva liimasi somasti toisiinsa. Muottikranssia koristamaan värkättiin tuuhea rusetti. Loput muotit ripustetaan Pikkuihmisen huoneeseen heiluteltaviksi.
Vanha rouva oli taas kerran oma vanha itsensä. Ensitöikseen hän varasti Nuoremmalta sydänpohjan ja liimasi sen puolilleen pöydän antimia:


Sitten Vanha rouva päästi slaavilaiseksi luonteenpiirteekseen leimaamansa runsaudenpulan valloilleen ja rustasi ikivanhaan kranssipohjaan tämän (joka sitten sijoittautui vessanpöntön yläpuolelle):


Yht´äkkiä Vanha rouva muisti olevansa hillitty ja hallittu skandinaavi, joten runsaus vaihtui niukkaan ja eteerisen kalpeaan talvikoristukseen. Kaupasta ostettua kranssipohjaa koristaa itse värkätty paperinarusydän (teko-ohje erillisessä tarinassa):


Tykötarpeita jäi vielä toiseen yhteiskoristuspuhteeseen. Mutta riittääkö Nuoren ja Vanhan huushollin seinäpinta-ala?

Kyselee työjärjestyksen velvoittamana kirjurina Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. Voi mahoton, jotain tuollaista osasinkin odottaa kun aloittelin päivityksen lukemista, sitten kertakaikkiaan, kyllä teiltä syntyy - ja kaunista!

  VastaaPoista
 2. Siellä "maaseudun" rauhassa noita tarvikkeita löytyy helpommin, maailmalta hamstrattujen lisäksi. Taitoa pitää toki olla, sitä ei kaupasta saa. Kunhan käyn Ellun luona kello viiden teellä ja teatterissa Picadillyn kulmilla, niin tulen kameran kanssa ihmettelemään.
  t. Torinrannan murmeli

  VastaaPoista
 3. Mukava touhuhetki teillä on ollut herkuilla höystettynä. Mitäpä muuta siitä yhteistyöstä syntyy kuin kaunista koristelua. Toivottavasti niitä seiniä vielä riittää koristeita ripustettavaksi. Kivoja ideoita!

  VastaaPoista
 4. Todella ihana työhetki Rouvilla on ollut ja monta kaunista olette saanut aikaiseksi:-)

  VastaaPoista
 5. No johan nyt, kuinka kauniita kransseja teillä on yhdessä tehty. Jokainen kranssi on vielä niin erityylinen, piparimuottejakaan ei näköjään kannata heittää pois.

  VastaaPoista