23.10.2012

Vesikelkalla päin patiota


Vanha herra kantoi eteeni puukelkan. Sillä on ennen muinoin kuskattu vettä kylän yhteiseltä kaivolta saunan pataan. Katselin kelkkaa kunnioittavasti ja sitten katselin herraani anovasti: "Saanko ihan varmasti käyttää sitä?" Vastaus oli myöntävä tyyliin "Romu mikä romu, tee mitä tahdot, hullu eukko!"

Nostin kelkan kesäkalusteista tyhjennetylle patiolle. Viereen kannoin krumeluurin rautasohvan kasvimaalta. Kuskasin kelkan viereen puutarhavarastostani sinkkiämpäriä, puhkiruostunutta emalikattilaa ja ikäkulua puulootaa. Naapurin Rouva M. kuskasi minut metsäretkelle. Metsässä hulluus otti niskapersotteen. Kotiin kuskasin  sammalta, männynoksia, oravan nakertamia kävynraatoja, jäkälöityneitä kuusenkarahkoita, kaarnaa ja paljon muita aarteita. Patiolle syntyi lokakuinen asetelma kissan ja hullun eukon iloksi.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen romusta rikkaudeksi -asetelmani. Alkukesästä Vanha herra nimittäin kärräsi eteeni kakkakärryt. Tiedäthän, semmoiset kärryt, joilla ennen vanhaan kuskattiin täysinäinen huussin aluslaatikko tyhjennyspaikalleen. Hyh hyh. Minä menin ja sosialisoin nuo puiset ihanuudet heti oitis rauniopuutarhani koristukseksi.
Että tämmöisiä puutarhakoristuksia meiltä löytyy. Puolituttu on hieman kohotellut kulmiaan pihamme ohi kävellessään, mutta saapahan raukka kasvojumppaa romujani ihmetellessään. Minä niiiiiiiin  rakastan näitä!

Vanha rouva

7 kommenttia:

 1. Taidan minäkin rakastaa niitä.. ovat kyllä niin upeita, vaikka ensin mulle kävi vähän köpölösti kun tuijotin ylimmäistä kuvaa.. näin vain nuo ihanat asetelmat ja istutukset ja sitten vasta hoksasin vesikelkan.
  Todella kauniisti olet asetellut kaiken.. ovat kyllä silmälle ilo:-)

  VastaaPoista
 2. Ihana ajatus toteuttaa tuo romusta rikkaudeksi ajatus. Kaunista katseltavaa kaikki tyyni.
  Meillä sataa vain vettä eikä lumesta ole tietoakaan.
  Juu, kyllä Sofia tykkäsi kirjasta ;D

  VastaaPoista
 3. Voi että miten sulla taas kauniita asetelmia. Sulla on silmää laittaa kaikkee kaunista.

  VastaaPoista
 4. Olen itsekin joskus katsellut sillä silmällä tuollaista vanhaa kelkkaa lapsuudenkodissa. Heinäseipäitä, kuparikahvipannuja maitotonkkia sieltä on tuotukin koristeeksi... Jaa Mitä sinä haluat sanoi veli joskus ja ravisteli päätään maitotonkka-siskolle, nuoko ovat hienoja.

  Sinula on kyllä silmää laittaa kaikkea ja viitseliäisyyttä. Vanha herra voi olla ylpeä.

  VastaaPoista
 5. Vesikelkka ja kakkakärryt on mitä mainiompia pihan koristuksia ja antaa mielikuvitukselle sijaa.

  VastaaPoista
 6. Vautsi mikä tarjoilu. Tuostahan napsisi sitä sun tätä mukaansa kuistivierailulla.
  Illan terkkuja Sinulle♥.
  Kaisalta

  VastaaPoista
 7. Herranen aika, mie lähen nyt navettaa sillä tollanen kelkka on siellä, ukkopaha yllättyy kun tulee illalla kotiin, kiitos vinkistä:))))

  VastaaPoista