1.10.2012

Prinssi, sydän ja sammakko

 

Aidan takana asuu prinssi. Sen todistaa sammakko (joka tosin loikki meille ja hukkasi matkalla kuninkaallisen kruununsa). Prinssi seisoo jalustalla, jota koristaa aatelisvaakuna:
 
 
Prinssin valoi betonista naapurini, Rouva M. Hän muurasi myös jalustan, muovaili sammakon sekä taituroi aatelisvaakunan. Rouva M:n puutarha on  muutenkin täynnä salaperäisiä asioita, mistä olkoon todisteena vaikkapa keijukoti, tassullinen kukkaruukku ja taiteellinen yrttimaa. Rouva M. rakastaa reheviä kasveja ja huumaavia värejä:
 
 
 
Rouva M. tekee mitä tahtoo. Hän kieputtaa rautaa, notkistaa risuja, nikkaroi kukkapylväitä, maalaa tauluja ja heiluttaa lapiota. Hän on myös armoitettu tähtisuunnittelija, jonka ajatukset toteuttaa hurmaava Herra A. Tässä kaksi tuon monikymmenvuotisen yhteistyön tulosta:
 

 
Herra A. teki muotin, jonka keskelle Rouva M. sihtasi styroksista veistämänsä sydämen. Muottiin valettiin betonia. Sitten odotettiin muutama päivä. Ja kas, terassin edustaa koristavat herttaiset sydänlaatat. Ylempään sydämeen Rouva M. ripotteli valkeita timantteja ja alempaan hän istutti krookuksia odottamaan kevättä.
 
Tuosta kasvien kuningaskunnasta on aidan toiselle puolelle muuttanut kottikärrykaupalla mitä ihanampia kukkasia:
 


 
Kun kuninkaallisen puutarhan ja aatelittoman naapuritontin kanssakäyminen alkoi runnella puutarhojen välistä kukkamaata (jonka yli siis loikittiin ja kannettiin kasveja edessuntakaisin), päättivät Rouva M. ja naapuri aloittaa kukkaisporttiprojektin:
 
 
Ja nyt sitten kuvittelet kaareen valkeakukkaisen kärhön ja punalehtisen villiviinin rakkausliiton, joka puhkeaa kukkaan ensi kesänä. Kuvittele portin ympärille myös pienoinen aidanne, jota vasten vaaleanpunaiset kukkaset rönsyävät. Punaiset, valkoiset ja keltaiset ruusut tuoksuvat. Somasti sammaloituneella tiilipolulla uusia, ruhtinaallisia projekteja suunnittelevat Rouva M. ja  
 
Vanha rouva


4 kommenttia:

 1. Kiehtova tarina,ihania betonitöitä ja kauniisti kukkiva puutarha:-)

  VastaaPoista
 2. Kuvittelen kyllä ja kuulen korvissani solisevan suihkulähteen äänen.

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka olikaan mukava tarina, jonka perusteella voin kuvitella kaikkea kaunista.
  Kukat ovat kauniita, sekä puutarha hieno.

  VastaaPoista
 4. Kaunista on taasen. Hyvää syksyn aikaa.

  VastaaPoista