20.3.2012

Fenkolinen broileripata

Uskaltauduin ostamaan kaksi komeaa ja pönäkkää fenkolia. Sitten mietin otsa kurtussa, mitä mokomaa moisista monniskonteista voisi tehdä. Kunnes selasin Jamie Oliverin, tuon armoitetun Alastoman kokin keittokirjaa. Sieltä se innoitus löytyi, mutta minä en olisi minä, ellen muuntelisi ohjetta oman pahan pääni mukaiseksi:

Leikkasin fenkolit ensin neljäksi lohkoksi ja halkaisin lohkot vielä kerran. Kumosin palat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitin 10 minuuttia. Nostin fenkolinpalaset vedestä valumaan ja hurautin tilalle kolme tomaattia muutamaksi sekunniksi. Ongin tomaatit pois vedestä kalttaantumasta ja kuorin ne. Sitten vain kauniiksi, kuorettomiksi lohkoiksi.

Laittelin uunivuokaan fenkoli- ja tomaattilohkoja, punasipuliviipaleita, pari valkosipunlinkynttä viipaloituna, merisuolaa, vastarouhittua mustapippuria, timjamia ja oliiviöljyä. Huiskis vaan sekaisin menivät kasvikset. Sitten perään pannulla käytetyt broilerisuikaleet. Vielä lasillinen kuohuviiniä (kun valkkaria ei sattunut olemaan) ja muutama voinokare. Vuoka uuniin pariinsataan asteeseen semmoiseksi puoleksi tunniksi.

Sanosinpa, että Alastoman kokin tuunattu maku on elegantin hienostunut. Jollei suorastaan taivaallisen timjaminen ja makean mausteinen...

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti